post 1.jpg

喺元宇宙社會裡面,有12 位品格英雄,佢哋分別代表
勇敢主動嘅阿動、懦弱懶惰嘅力姐,
自信滿滿嘅加信、凡事自卑嘅小信,
誠實嘅誠誠 、成日講大話嘅小方,
謙虛有禮嘅謙仔、囂張無禮嘅阿Hill ,
獨立自主嘅Indy、乜都依賴人嘅依依,
擁有同理心嘅心心、同埋自私嘅C 琪 。

呢12 位品格英雄負責建立小朋友嘅良好品格,深受所有家長歡迎,有咗佢哋,做父母嘅多咗好多me time,慳返唔少力去教佢哋嘅細

劇目:《品格英雄

 

劇種: 兒童劇場

 

故事簡介:

品格英雄爸爸Nick 和媽媽Janice本來帶著Ellie 和Quentin 兩姊弟去營救落入暗黑勢力的品格英雄,不料途中失散。與父母失散後,兩姊弟方寸大亂。

 

Ellie 硬著頭皮帶著Quentin 找路返回出發地,途中遇上也是與父母失散的力姐。Ellie 和Quentin 想盡辦法游說力姐一起出發去找父母,但這時有三個神秘小孩出來,力阻力姐離開,叫力姐留下玩。幸好,兩姊弟終於成功
游說力姐出發。

 

路途上很多風險,飢渴交逼,力姐不斷埋怨,兩姊弟也感到沮喪。Ellie 想起品格英雄和爸爸教過的野外求生術,成功帶領Quentin 和力姐去到目的地,只差一步就可以找到父母,但偏偏這時又遇上一個大危機…